Η εταιρεία ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ Α.Ε. ιδρύεται το 1997, όταν ο πρόεδρος της Τσοποζίδης Σάββας ανακαινίζει ένα υπάρχον κρεοπωλείο στην αγορά Καπάνι Θεσσαλονίκης και ξεκινάει την εμπορία κρεάτων.

Η εργατικότητά του σε συνδυασμό με τον υπερβάλλοντα ζήλο, δίνουν το έναυσμα για την ενασχόλησή του με το χονδρικό εμπόριο κρεάτων.

Η προσεγμένη επιλογή ζώντων ζώων μοσχαριών, αμνοεριφίων και χοίρων, τον καθιστά ξεχωριστό στην αγορά για την άριστη ποιότητα.

Η δημιουργικότητα του όμως δεν σταματά εδώ καθώς το 2001 υλοποιεί επένδυση κάθετης μονάδας Σφαγείου.

Η σύγχρονη αυτή μονάδα τριών γραμμών (Βοοειδών – Αμνοεριφίων – Χοίρων) γρήγορα γίνεται γνωστή και δέχεται πελάτες από όλη την Ελλάδα.

Η Εμπορία αποκλειστικά και μόνο Ελληνικών κρεάτων, που ελέγχονται από δημόσιους κτηνιάτρους, τον ωθεί το 2006 στην επεξεργασία αυτών.

Η μη αναμενόμενη ανταπόκριση της αγοράς της Βορείου Ελλάδος απέναντι στα τυποποιημένα κρέατα, γεννά την ιδέα για την παραγωγή Αλλαντικών με έμφαση πάντα στην ποιότητα και στην υγιεινή διατροφή.

Αποτέλεσμα της επιλογής του αυτής ήταν να γίνουν γνωστά τα αλλαντικά ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ τόσο για την ιδιαίτερη γεύση όσο και για την ποιότητά τους, καθώς παρασκευάζονται χωρίς γλουτένη και με ελάχιστο αλάτι.

Στα τέλη του 2010 ολοκληρώνεται το έργο της μονάδας μεταποίησης υλικών Κατηγορίας 2 (Rendering) μεγάλης δυναμικότητας.

Το 2012 προστίθεται μία ακόμη δραστηριότητα στην επιχείρηση αυτή της μονάδας Αποτέφρωσης κατηγορίας 1.

Οι δύο τελευταίες δραστηριότητες δίνουν τη δυνατότητα στην επιχείρηση για άμεση επεξεργασία των υποπροϊόντων του σφαγείου αλλά και παροχή υπηρεσιών σε τρίτους για επεξεργασία ή καταστροφή υποπροϊόντων.

Τελευταία δραστηριότητα της εταιρείας είναι η Μονάδα Παραγωγής Βιοαερίου 1MW.